torsdag 29. oktober 2015

Pasta med oksehaleragu

Av en enkel oksehale får man masse mat. Ikke bare kraft, som jeg har skrevet om her, men deilig smakfullt kjøtt som egner seg godt i en gryte. Denne gangen laget jeg en tomatsaus og brukte kjøttet fra kraftkokingen, servert sammen med pasta, parmesan og oliven. 


Dette trenger du
Kjøtt fra oksehalekraften

Tomatsaus:
1 gul løk
3-4 fedd hvitløk
1/2 purre
Olivenolje til å steke i
6-7 tomater
Salt og pepper
Fersk timian
1 neve soltørkede tomater
Litt balsamicoeddik
Kraft
Skvett rødvin
Sorte oliven

Til servering:
Pasta al dente
Parmesan

Slik gjør du
Tomatsausen skal gjerne få koke lenge, så start med den. Finhakk purre, løk og hvitløk og stek på middels varme i en gryte sammen med litt olivenolje. Skjæt tomatene i to og skrap ut kjernen. Kutt i biter og ha i blandingen med løk. La det putre lenge sammen med de soltørkede tomatene og smak etterhvert til med balsamicoeddik, salt, pepper og timian og tilsett rødvinen. Spe på med litt av kraften dersom sausen blir altfor tykk. Ha tilslutt i kjøttet og oliven og varm opp. 

Server med pasta og revet parmesan på toppen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.