fredag 30. oktober 2015

Kjøttboller med Snøfrisk med ramsløk

                                                                                                             /sponset innlegg/

Jeg har testet ut Snøfrisk med ramsløk i kjøttboller. Det ble en lykkelig kombinasjon, osten bidro både til smak og konsistens. Resultatet ble saftige og smakfulle kjøttboller, samt at det var enda enklere å slenge sammen enn det pleier å være. Kjøttbollene stekes i ovnen, så her går det virkelig an å lage store porsjoner uten at man må stå i timesvis over stekepannen. Smaker godt på tapasbordet, er perfekt å ha med seg dersom man skal bidra til spleisefest, eller man rett og slett vil ha et par middager på lur i fryseren. 



Dette trenger du
500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
ca 75 gram Snøfrisk med ramsløk
1 bunt persille/bladpersille
Frisk timian og/eller rosmarin
1 ts salt
1 ts pepper
Paprikakrydder
Evt. litt vann

Slik gjør du
Ha kjøttdeig, egg, Snøfrisk, finhakket bladpersille og timian i en bolle og bland godt med hendene eller la en kjøkkenmaskin med k-krok gjøre jobben. Bland inn pepper, salt og paprikakrydder. Bland inn vann dersom deigen er veldig fast. Dette avhenger av kvaliteten på kjøttdeigen, og vann er stort sett ikke nødvendig når man bruker kjøttdeig som inneholder litt vann fra før. Form små kjøttboller med rene hender, eventuelt ved hjelp av en iskje, og legg på stekebrett kledt med bakepapir. Stek først en kjøttbolle for å se om det er nok smak. Tilsett eventuelt mer krydder. Stek i ovn på 190 grader i ca 10-15 minutter.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Snøfrisk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.