lørdag 10. oktober 2015

Økologiske bringebærsnurrer med hvit sjokolade

                                                                                                               /sponset innlegg/

Bringebær og hvit sjokolade smaker utrolig godt sammen, og gjør seg som fyll i søt gjærbakst. Denne gangen har jeg laget rustikke knuter, og de er til og med økologiske! Knutene er enkle å få til, og selvom det ikke ser så proft ut før de har vært i stekeovnen, ser de flotte ut når de er ferdigstekt. 


Konvensjonelt mel er tilsatt askorbinsyre (C-vitamin). Dette bidrar til at deigen heves. Tilsetning av askorbinsyre er ikke tillatt i økologisk mel, så dersom man ønsker optimal heving må C-vitamin tilsettes. Jeg har brukt litt grapefruktjuice som har et høyt innhold av C-vitamin. 


Dette trenger du
Til ca 20 bringebærsnurrer

1 kg økologisk hvetemel
160 gram økologisk lyst rårørsukker
1,5 dl økologisk grapefruktjuice
4,5 dl vann
ca 40 gram fersk gjær eller en pose tørrgjær
150 gram smør
1 egg
Et par klyper havsalt
2 ts økologisk kardemomme

Fyll:
Smør
Frosne eller ferske bringebær
Ca 75 gram hvit sjokolade


Slik gjør du
Smelt smør i en kjele og rør inn sukker til det løses opp. Bland inn vann og grapefruktjuice og varm eventuelt opp til fingertemperatur. Visp inn egget og rør inn gjær. Bland mel, salt og kardemomme i en bakebolle, rør sammen og tilsett deretter væsken. Om du bruker tørrgjær, kan dette røres inn sammen med det tørre. Rør lett sammen med en slikkepott og elt deigen i minst 15 minutter – helst i en kjøkkenmaskin. Sett deigen til heving med plastfolie over bollen på lunt sted i én time.

Sett ovnen på 200-210 grader. (Jeg bruker varmluft fordi jeg kjenner ovnen best med varmluft. Bruk det du pleier.) Del deigen i to og kjevle ut rektangler av hver halvdel. Smør et tynt lag med romtemperert smør over halvdelen av rektangelet og dryss over bringebær og hakket hvit sjokolade. Det trenger ikke være mange bær, kun et lett dryss. Brett over og skjær strimler av deigen. Strimlene knytes sammen og legges på et stekebrett med bakepapir. La knutene etterheve omtrent 20 minutter. Stek på midterste rille i ca 10-15 minutter til de ser gyllne og fine ut. Om det ser ut som knutene blir litt brent på toppen uten at de er gjennomstekt, legg over et bakepapir for beskyttelse. Avkjøl på rist. Pynt eventuelt med melisglasur om ønskelig. 

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.