lørdag 12. september 2015

Sjokolademuffins med tyrkisk yoghurt

Dette er min grunnoppskrift på muffins, hvor det er tyrkisk eller gresk yoghurt istedet for smør eller annen og fetere meierivariant. Det går an å erstatte med crème fraiche eller rømme, eller en blanding mellom yoghurt og crème fraiche eller rømme. I denne versjonen har jeg hatt litt sjokoladeganache for god og fyldig sjokoladesmak, men det går fint an å bruke kakaopulver også. Da er det lurt om man bruker det som ikke er tilsatt sukker. 


Oppskriften rekker til 12 muffins.

Dette trenger du
2 egg
2 dl sukker
2 dl tyrkisk yoghurt eller rømme eller en blanding
1 klype salt
5 dl hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
75 gram lys kokesjokolade
1 dl fløte eller melk
(Eller 3 spiseskjeer bakekakao istedet for kokesjokolade og fløte)
Litt kakao til å drysse på toppen


Slik gjør du
Varm melk eller fløte til kokepunktet. Knekk sjokoladen i en liten bolle og hell over fløten. Rør det sammen slik at det blir til en sjokoladeganache. Visp egg og sukker i en bakebolle. Tilsett yoghurt sjokoladeblandingen og rør alt sammen. Ha i hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og rør godt. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 180 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist. Pynt med et lett dryss med kakao. Et tips er å bruke en liten tesil, da er det lett å få til et jevnt dryss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.