mandag 24. august 2015

Spagetti med kjøttboller og spicy tomatsaus

Guttene mine elsker slike middager - spagetti med spicy tomatsaus og kjøttboller, en skikkelig smaksrik utgave av en klassisk middagsrett fra åttitallet. Jeg husker selv vi hadde dette da jeg var liten, gode middagsbarndomsminner å ha med seg. Dette er ikke den raskeste middagen, men om man planlegger litt og har alle råvarer i hus, er det heller ikke uoverkommelig selvom det bare er en hverdagsmiddag. 


Dette trenger du
Spagetti

Til tomatsausen:
1 løk
2-3 fedd hvitløk
Olivenolje
1 boks hermetiske tomater
2-3 spiseskjeer tomatpuré
Maldonsalt og nykvernet pepper
Litt honning
1 chili (eller mindre eller mer)
Eventuelt litt balsamicoeddik

Til kjøttbollene:
500 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 egg
1-2 fedd hvitløk
1 bunt persille/bladpersille
ca 50 gram finrevet parmesan
ca 50 gram pinjekjerner
Frisk timian og/eller rosmarin
1 ts salt
1 ts pepper
Paprikakrydder

Slik gjør du
Begynn med tomatsausen. Hakk løk og chili og knus og hakk hvitløk. Fres det i en gryte med olivenolje til det er mykt og gyllent. Ha i tomatene og tomatpureen og la det koke på svak varme (så lenge som mulig og iallefall til kjøttbollene er ferdige og pastaen ferdigkokt. Kjør tomatsausen glatt med en stavmikser. Salte og pepre og smak til med honning og balsamicoeddik. La sausen syde videre til resten er klart. 

Så var det kjøttbollene. Bland kjøttdeig, egg og krydder, bortsett fra salt, i en bolle. Tilsett revet parmesan og finhakket hvitløk, timian, persille og finhakkede pinjekjerner (eventuelt knust i en morter) og bland godt. Bland inn salt. Form små kjøttboller med rene hender og legg på stekebrett kledt med bakepapir. Stek først en kjøttbolle for å se om det er nok smak. Tilsett eventuelt mer krydder. Stek i ovn på 190 grader i ca 10-15 minutter.

Kok pastaen mens kjøttbollene steker. Anrett på tallerken med spagetti, tomatsaus og kjøttboller og ha et godt dryss med hakket persille på toppen for de som liker det. 

Tips! Om du lurer på hvor sterk chilien er, kan du først rense den for frø. Bruk den uten frø, men spar de til senere dersom du finner ut at den ikke er sterk nok. Tilsett frøene dersom du trenger mer spark i gryta. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.