torsdag 23. juli 2015

Speilegg med vri

Speilegg går stadig igjen til frokost her i huset. Gjerne også til middag dersom vi har dårlig tid. Egg er en fantastisk råvare - jeg tror det er min favoritt. Med høner i hagen har vi bra tilgang til egg, men også når vi er bortreist som nå, sørger jeg alltid for å ha med meg masse egg. Det er ingrediens til frokost, lunsj, middag, kveldsmat og dessert på en gang.


Her er tips til en liten vri på det tradisjonelle speilegget. Like enkelt å lage, men litt morsommere å servere. Et lite dryss av ferske urter smaker godt, og nå som urtene også blomstrer er det fin pynt på maten.

Dette trenger du
Egg
Paprika, om du lager mange er det fint med ulike farger
Stekesmør/olje
Nykvernet pepper
Maldonsalt
Litt ferske urter (kan droppes)

Slik gjør du
Hvor mange egg orker hver person? Beregn antall egg ut fra sult og lyst, disse smaker best når de er nystekte. Skjær paprika i ringer og fjern frø og annen innmat. Legg paprikaen i varm stekepanne og knekk et egg i hver ring. La det steke på middels varme til egget er ferdigstekt. Dryss over litt salt, pepper og hakkede urter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.