torsdag 4. juni 2015

Økologisk hummus

                                                                                          /sponset innlegg/

Hummus kan virkelig brukes til alt! Det smaker godt sammen med kylling, lam, fisk eller bare som grønnsaksdip. Server gjerne som tilbehør til grill eller sammen med masse andre småretter. Jeg bruker også hummus som pålegg og kan gjerne ha det på pitabrød som tilbehør til middag.


Hummus er en kikertpuré opprinnelig fra Midt-Østen, smaksatt med spisskummen og tahini - som er sesampasta. Tahini får man i innvandrerforretninger, enkelte helsekostforretninger eller velutstyrte dagligvarebutikker. Mengdeangivelsene er dessverre noe upresise, men her gjelder samme prinsippet som ofte ellers; man må smake seg frem til det resultatet man liker aller best selv.

Dette trenger du 
1 boks økologiske kikerter
Olivenolje
Saft fra sitron, ca en halv
1 hvitløksfedd
Spisskummen
1 stor spiseskje tyrkisk yoghurt eller matyoghurt
Tahini
Paprikakrydder
Chili eller kayenne
Salt

Finhakket persille på toppen ved servering

Slik gjør du
Skyll kikertene godt før de brukes. Ha kikerter og yoghurt i en bolle og kjør glatt med en stavmikser. Tilsett knust hvitløk, spisskummen, sitronsaft, tahini, olivenolje og smak til med salt og kayenne/chili og bland sammen med stavmikseren. Legg alt over i en dyp skål og dryss litt hakket persille på toppen.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.