søndag 26. april 2015

Varm sjokolade med smak av kanel

                                                                                                         /sponset innlegg/

Joda, det er vår. Solen skinner til og med. Men det er kaldt ute.

For et år siden feiret vi vår første konfirmant her i huset. Solen skinte fra skyfri himmel, varmen lurte oss til å tro at det var sommer, og jeg måtte kaste bunaden etter seremonien. Epletrærne var kledd i et rosa skjær av blomsterknopper og tilreisende fra Østlandet lurte på om det alltid var så varmt her i sørvest. Vel, det er det ikke. Nå er det kjølig og det passer med varm kakao. Kanskje ikke helt etter sesong, men likevel. Denne er så god at den kan drikkes når som helst.


Gjennom mitt samarbeid med Helios, har jeg blitt kjent med produktet kokosblomstsukker. Dette er en type naturlig søtning som kan erstatte sukker. Det gir i tillegg en litt karamellisert smak som passer godt til varm sjokolade. Denne kakaoen er smaksatt med økologisk kanel, men du kan også bruke kardemomme.

Dette trenger du
4-5 spiseskjeer kakaopulver, gjerne mørk
7 spiseskjeer økologisk kokosblomstsukker
2 ts økologisk kanel
1 liter H-melk, gjerne økologisk

Slik gjør du
Hell litt melk i en kjele og tilsett kakaopulver, kokosblomstsukker og kanel. Visp godt sammen under oppvarming og tilsett resten av melken etterhvert. Det kan være greit å smake, slik at man er fornøyd med sødmen og kanelsmaken. Varm opp til kokepunktet og server.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.