tirsdag 28. april 2015

Knekkebrød med økologiske pistasjenøtter

                                                                                                            /sponset innlegg/

Hjemmelaget knekkebrød er luksus! Det smaker fantastisk godt, og kan ikke sammenlignes med kjøpeknekkebrød, selvom det har kommet mye nytt på markedet som absolutt er bedre enn det tradisjonelle fabrikknekkebrødet. Heldigvis er det enkelt å lage selv, det tar heller ikke så altfor lang tid. Det som tar mest tid er sannsynligvis irritasjonen over at man ikke til enhver tid har alle ingrediensene tilgjengelig i skapet. Så ta frem en lapp, noter alt under punktet "dette trenger du" og ta deg en tur i butikken. Da vil knekkebrødene etter ørlite innsats være bare et par timer unna.


Enda en fordel med hjemmebakst er at man vet nøyaktig hva som er i maten man får i seg. Jeg elsker nøtter, og i denne oppskriften har jeg testet ut økologiske pistasjenøtter. Nøtter metter godt og har et høyt innhold av sunne fettsyrer.


Dette trenger du
2 dl økologisk spelt sammalt
2 dl økologiske solsikkefrø
2 dl økologiske lettkokte havregryn
2 dl havrekli
1 dl økologiske pistasjenøtter
1 dl økologiske gresskarkjerner
1 dl økologiske linfrø
1 dl økologiske sesamfrø
1 ts salt
7 dl kaldt vann


Slik gjør du
Rør sammen alt det tørre og bland inn vann. Sett deigen til å svelle i en halv time. Fordel den deretter i tynt lag på tre bakeplater med bakepapir. Bruk en litt stiv slikkepott. Stekes i 30-40 min i ca 160-180 grader varmluft. Etter 10 minutters steketid, lager man spor i deigen med pizzakniv så de blir lettere å brekke i fine knekkebrødbiter når de er ferdigstekt. Tørkes tilslutt én time på 100 grader med døren på gløtt, slik at fuktigheten slippes ut. Om du skifter ut enkelte ingredienser med andre, pass på at det er det samme målet. Denne røren er akkurat tilpasset tre bakeplater slik at ikke knekkebrødene blir for tykke. Oppbevares i lufttett boks.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

2 kommentarer:

  1. Spennende! Har du alle brettene i på en gang - med varmluft og må man i så fall bytte om på plasseringen av brettene så alt får lik farge? :)

    SvarSlett
  2. Det stemmer, Rita, jeg bruker varmluft og har alle brettene i samtidig. Bytter litt på hvor de står, så de blir jevnt stekt. Lykke til!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.