onsdag 11. mars 2015

Designmuseum Danmark

                                                                                                                   /sponset tur/

Stor forkjærlighet for dansk design er absolutt ikke nødvendig for å få glede av Designmuseum Danmark. Her er det noe for enhver smak, men liker du den enkle, skandinaviske og klassiske stilen, vil du nikke gjenkjennende til mange av gjenstandene som er utstilt. Museet har flere faste utstillinger, og noen temporære. Utstillingen Barnets århundre varer ut august 2015, og anbefales til alle, men især til barnefamilier.


Kjøkkentjeneste har vært på tur til København med VisitDenmark sammen med en gjeng fine folk. Tine fra Tinemonsen.no, Marte fra CasaKaos, Astrid fra I just had to tell you so og Linda fra Hviit. Og selvfølgelig Julie fra VisitDenmark og Linda fra DFDS. Københavnbåten tok oss til Kongens by, og vi tilbragte fantastiske dager på ærverdige Hotel d'Angleterre. Mer om dette i et annet innlegg.


Designmuseum Danmark ligger i en av Københavns fineste rokokkobygninger. Bygningsmassen er nesten verdt besøket i seg selv, og huser ikke bare selve museet, men også Kafé Klint (etter den danske designeren Kåre Klint) og museumsbutikk. Bygningene omkranser en stor hage med trær, hvor det om sommeren er uteservering. Jeg kan forestille meg at dette er en kjærkommen grønn lunge blant gater og hus i Kongens by, en skjult perle for en liten pust i bakken.

Jeg elsker dansk design. De som kjenner meg vet at det fullt og helt er min manns fortjeneste, som er vokst opp med interiørarkitekt-mor som tok sin utdannelse i nettopp København på seksti-tallet. Hun prater om Arne (Jacobsen) og andre designcelebriteter som om de skulle vært naboen, fra sin tid som student. Jeg derimot, lurte på hvorfor de hadde spart på engangsflybestikket (Steltons/Arne Jacobsens enkle og stilrene bestikk) da jeg var på besøk første gang hos min daværende kjæreste og fremtidig ektemann en gang tidlig på nittitallet. Jeg synes nemlig det var litt stusselig og skjønte meg absolutt ikke på denslags estetikk. Vel, det går an å forandre mening, og idag er vi heldige som har arvet fra mine svigerforeldres overskuddslager av PH-lamper og annet designrusk, samt all den gode inspirasjonen jeg finner i deres hjem proppfullt av møbler fra sekstitallet. Kjøpt på sekstitallet.


Uansett. Dette er jo ikke en interiørblogg, men Designmuseum Danmark anbefales likevel på det varmeste. Også kafeen i hovedbygningen, lekkert møblert med gammelt og ... eh ... gammelt om hverandre. Altså, gammelt og riktig gammelt. For det er jo slett ikke slik at klassisk dansk design er nytt, selvom vi ofte ser på det som både moderne og trendy. Det er bare tidløst, akkurat så tidløst som bare danskene får til. Tilbake til kaféen; museumskaféer er ofte verdt et besøk i seg selv. Her er det kanskje litt roligere enn på de mest trafikkerte stedene, maten er minst like god og museumskaféer har en særegen atmosfære. Vi fikk servert sjokoladekake, den var like god og mektig som den ser ut.


Denne reisen ble sponset av VisitDenmark med samarbeidspartnere, på tilsvarende tur andre pressefolk blir invitert med på. Det blir ikke lagt føringer på hva vi skal skrive om eller hvor mye vi skal dele på blogg eller Instagram. Jeg har delt opplevelsene som jeg tror leserne mine kan ha nytte av, og erfaringene er kun mine egne. Sjekk hashtaggen #mittkøbenhavn eller #bloggturvisitdenmark om du er nysgjerrig på hva som ble delt av oss på Instagram. 

Jeg har vært på tur med VisitDenmark før, om du har lyst til å lese tidligere innlegg, kan du trykke HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.