fredag 27. mars 2015

Bananmuffins med kokostopping

                                                                                                                     /sponset innlegg/

Blir de ekstra modne bananene liggende igjen på fruktfatet ditt? Det gjør det hos oss. Man skulle tro banenene går fra spiselige til nærmest giftige i løpet av en dag eller to. Når de har passert gulgrønn farge og stilken kanskje har skrumpet inn, virker det som at det er glemt at bananer ellers er yndlingsfrukten i huset. Men det finnes råd. Blant annet går det an å lage bananmuffins. Disse inneholder også masse havregryn, så de er nokså mettende. De er nærmest heløkologiske, men det går selvsagt an å bytte til konvensjonelle råvarer.Disse smaker godt til ettermiddagskaffen, til kveldsmat, eller bare når man har lyst til å kose seg litt ekstra.


Dette trenger du
2-3 modne bananer
6 ss økologisk kokosolje (cocosa)
6 ss økologisk agavesirup
3 økologiske egg
2,5 dl økologisk havregryn
ca 3 dl økologisk hvetemel
2 ts økologisk vaniljesukker
2 ts økologisk bakepulver
1 ts økologisk kardemomme
Krm salt

Topping:
75 gram kremost
75 gram smør
ca 250 gram melis
1-2 spiseskjeer saft av sitron eller lime
Kokosflak til pynt

Tips! Økologiske egg kommer av og til i ulike størrelser. Jeg brukte 4 små egg i denne oppskriften, hvilket tilsvarer ca 3 i ordinær størrelse. Antall egg vil påvirke hvor mye mel man må bruke. Deigen skal være klissete, så prøv dere frem med melmengde, avhengig av hva slags størrelse eggene kommer i.

Oppskriften er nok til 12 små muffins.

Slik gjør du
Visp lett sammen eggene og tilsett kokosolje og agavesirup. Mos bananene med en gaffel og bland alt godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med ballongvisp på liten fart. Ha i mel, havregryn, vaniljesukker, bakepulver, salt og kardemomme og rør godt sammen. Legg gjerne papirmuffinsformer i en fast form. Fordel røren i muffinsformene. Bruk en isskje eller en spiseskje og fyll formen ca 2/3 full. Stek i midten av ovnen på 180 grader varmluft til de ser ferdige ut, omtrent 15 (+/-) minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av en muffin for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Ta papirformene ut av den stive formen og avkjøl på rist.

Lag glasur ved å vispe sammen kremost og smør, gjerne med en kjøkkenmaskin. Tilsett sitron- eller limesaften og så mye melis at den blir stiv. Vispes til den blir fin og luftig, gjerne 2-3 minutter. Pynt muffinsene når de er helt avkjølt, ellers vil glasuren smelte. Jeg smurte bare glasuren utover muffinsene med en kniv. Pynt med kokosflak eller eventuelt mandelflak.

Innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.