onsdag 29. oktober 2014

Turkake - saftig langpannekake med kaneldryss

Vi spiser sjelden turkake på tur. Det er likevel en populær oppskrift hos oss, og går stadig igjen dersom jeg skal lage langpannekake til en anledning der vi trenger mye kake. Oppskriften er uten egg, men inneholder ferdig butikkjøpt vaniljesaus på kartong. Denne sausen inneholder ironisk nok ikke vanilje, men den gjør kaken svært saftig. Kaken er enda bedre dagen etter og egner seg også til frysing.


Dette trenger du
10 dl vaniljesaus
200 gram smør
600 gram sukker
700 gram mel
2 ts vaniljesukker
4-5 ts bakepulver
Kanel
Perlesukker

Slik gjør du
Smelt smøret. Bland alt i en stor bakebolle, og ha det i en langpanne kledt med bakepapir. Langpannen min hører til en ordinær ovn på 60 x 60 cm i ytre mål. Strø et godt lag med kanel og perlesukker på toppen. Stekes i 40-50 minutter på 175 grader.

6 kommentarer:

 1. Denne oppskriften kom som bestilt. Mannen min skal ha herreselskap for 18-20 stk i helgen og jeg har lett etter en kakeoppskrift. Og vips så la du ut en. Takk skal du ha 😊

  SvarSlett
 2. Det var hyggelig å høre, Torill. Lykke til med herreselskap. :)

  SvarSlett
 3. Denne er knallgod, og kan varieres med det meste. Jeg har gjerne hele bringebær i, og gir en veldig friskhet. NonStop, daim eller melkepletter i til barneburdsdagen eller epler på toppen på høsten. En fantastisk god kake!

  SvarSlett
 4. Ja nå har jeg smakt den og den er virkelig god. Er det OK om jeg putter den på min egen blogg som "Inas Turkake" og linker til deg? Jeg synes det er så greit å samle slike favoritter på min egen blogg.

  SvarSlett
 5. Selvfølgelig, Torill! Og det er opprinnelig ikke min oppskrift, altså, så du trenger ikke kalle den Inas turkake. :-) Men alltid hyggelig med link, selvsagt. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Hei! Jeg lånte denne flotte oppskriften til julekalenderbloggen min. Håper det er greit at jeg har lenket til din blogg. Hilsen Nannah


  http://nannah.blogg.no/1417857080_nannahs_julekalender_.html

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.