fredag 9. mai 2014

Sitronkake med Snøfrisk

Med konfirmasjoner og 17. mai rett rundt hjørnet, er det sesong for høytider. Kaker finnes i alle varianter, her er et enkelt sitronbrød med Snøfrisk. Denne lages raskt dagen før den skal serveres, da blir den bare enda mer saftig og smaksrik. På grunn av at det ikke er smør i oppskriften, er den også forholdsvis "lett" i konsistensen.


Dette trenger du
2 egg
100 gram sukker
1 dl kesam
1 dl Snøfrisk
4 spiseskjeer nøytral matolje, for eksempel solsikkeolje eller rapsolje
1 spiseskje blå valmuefrø
Saft og finrevet skall av en middels stor sitron
200 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker

Glasur
75 gram kremost, gjerne Snøfrisk
75 gram smør
ca 300 gram melis
1-2 spiseskjeer saft av sitron


Slik gjør du
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis. Bland sammen kesam, Snøfrisk, olje, valmuefrø og saft og finrevet skall av sitronen. Rør dette forsiktig inn i eggedosisen og vend deretter inn siktet hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Ha deigen over i en bakepapirkledd brødform (jeg brukte en form på 28 x 10 cm) og stek på 170 grader (varmluft) i omtrent 40 minutter eller til kaken er ferdig. Test ved å stikke en skarp kniv i midten av kaken. Dersom det ikke fester seg deig til kniven er den klar. La den avkjøle nesten helt i formen og ta den deretter forsiktig ut.
Ha Snøfrisk og romtemperert smør i en bolle og pisk godt sammen. Tilsett melis og smak til med sitronsaft og pisk videre til det blir en fast og glatt masse. Smør utover glasuren og pynt med valmuefrø eller hakkede mandler.

Tips: Det går fint an å bruke rømme, crème fraiche eller yoghurt naturell istedet for kesam.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et oppdrag for Snøfrisk. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.