mandag 21. oktober 2013

Suppe med lam og asiatiske smaker

Enkle oppskrifter på god hverdagsmat er gull, synes jeg. Her har jeg kombinert sesongens lam og kål i en smakfull og digg suppe. Rask å lage, bare man har alle råvarene. Det kan kanskje være litt vanskelig å få tak i strimlet lammekjøtt, men da går det an å kjøpe et lammelår som uansett selges til ganske greie priser rundt omkring. Så har man litt ekstra til middag senere i uka. 


Dette trenger du
1 liter kraft eller buljong
150 gram risnudler
1 boks kokosmelk
ca 4 cm ingefærrot
4 fedd hvitløk
1 chili
1 ts gurkemeie
2 spiseskjeer fiskesaus
1 ts brun sukker
2 spiseskjeer limesaft
200 gram lammekjøtt
½ kålhode
Frisk koriander


Sånn gjør du
Ha kraft eller buljong i en gryte og kok opp. Tilsett kokosmelk, fiskesaus, gurkemeie, limesaft og sukker og bland godt sammen. Kok nudlene etter anvisning på pakken og sett tilside. Strimle kjøttet og stek i litt nøytral olje og legg det også tilside på en tallerken. Rens og hakk chili, hvitløk og ingefær og stek lett i pannen. Strimle kålen og stek den også så vidt sammen med resten av grønnsakene. Ha kjøttet i suppen og varm opp til kokepunktet. Tilsett deretter grønnsakene. Smak eventuelt til med mer fiskesaus. Legg nudler i suppebollene, øs suppe på toppen og dryss over koriander etter smak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.