lørdag 23. november 2013

Gresskarsuppe med Snøfrisk

Det er høst og surt ute. Borte er sol, hvite strender og palmer i Mexico, tilbake sitter jeg med lengsel etter guacamole og jetlag. Da passer det med suppe på menyen, særlig den solgule typen. 

Gresskarsuppe er nesten blitt en gjenganger her på bloggen, men denne har jeg laget en mengde ganger, og jeg blir aldri lei. Den smaker godt og ser fristende ut. Forholdsvis rask å lage er den også. Denne gangen testet jeg Snøfrisk rødløk og timian, og det smakte supert! Skal definitivt gjentas neste gang denne står på menyen.  


Dette trenger du
Hokkaidogresskar eller butternut squash, omtrent 1,5 kilo
1 stor rød løk
4 fedd hvitløk
1 rød chili eller chilipulver (evnt. mer dersom du liker det sterkt)
1 liter hønsekraft (evt. buljong)
Spisskummen
Koriander
Frisk koriander
Olivenolje
1 boks Snøfrisk rødløk og timian
50 gram ristede gresskarkjerner
Maldonsalt


Slik gjør du
Sett ovnen på 170 grader.
Vask gresskaret skikkelig, skjær av bunn og topp og fjern kjernene. Om du bruker butternut squash - eller flaskegresskar som det også heter - må det skrelles. Skjær gresskaret i terninger og legg det på et stekebrett kledt med bakepapir eller i en ildfast form. Legg hvitløksfeddene sammen med gresskarterningene og ringle litt olivenolje over. Bak det i ovnen i omtrent 50 minutter. Når gresskaret bakes på denne måten istedet for at man bare koker det mørt, får man ut ekstra god smak. Hakk løk og fres det gyldent i litt olje i en stor gryte. Tilsett hakket chili. Fres dette sammen med spisskummen og koriander (krydder) og ha i omtrent en liter hønsekraft eller -buljong. Ha i Snøfrisk og de ferdig bakte gresskarterningene og kok opp. Tilslutt skal alt kjøres glatt - enten i en blender eller med en stavmikser. Serveres med et dryss hakket koriander og gresskarkjernene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.