tirsdag 15. oktober 2013

Saftig eplekake

17. oktober er verdens epledag, og jeg feirer med verdens saftigste eplekake!


Dette er oppskriften som har gått i arv fra oldemor; en kake som tre familieledd er vokst opp med. Og elsker. Det er faktisk ikke rart, den er både saftig og enkel å lage. Man kan selvsagt variere med fyll, men denne gangen er det epler som får æren av å være midtpunktet. Det er ikke verdens epledag for ingenting. Tilbehør kan selvsagt også varieres i det uendelige; is, krem, tyrkisk yoghurt, limekrem ....

Oppskriften rekker til en form på 24 cm. 

Dette trenger du
225 gram smør
225 gram sukker
3 store egg
225 gram hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
4-5 epler og litt sukker
Rosiner i rom, valgfritt
Mandler, valgfritt
Perlesukker, valgfritt

Slik gjør du
Lag eplesyltetøy av eplene, men spar på ett av dem. Syltetøy lager man ved å skrelle og skjære eplene i biter, ha det i en gryte med bittelitt vann og la det koke inn omtrent 10 minutter. Smak til med sukker og sett tilside. Smør og sukker røres hvitt. Eggene røres forsiktig inn ett og ett. Bland mel, vaniljesukker og bakepulver og ha det i deigen. Bland godt. Smør en rund kakeform og hell 2/3 av deigen i formen. Ha over syltetøy, det ene eplet i skiver og rosinene og legg deretter klatter med resten av deigen på toppen. Strø hakkede mandler og perlesukker på toppen. Jo mer rustikt utseende, desto bedre. Stekes midt i ovnen på vanlig over/undervarme i ca 30 minutter på 200 grader, eventuelt varmluft 180 grader.

1 kommentar:

  1. Laget denne til fredagskos på jobb idag. Hadde limekrem til. Fikk masse skryt. En nydelig kake:) saftig og frisk

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.