torsdag 13. juni 2013

Chili con carne

Jeg har visst ikke skrevet om chili con carne på bloggen, selvom jeg lager det ganske ofte. Hos oss er dette en rask rett som nesten lager seg selv, og som passer bra når jeg har dårlig tid. Hvis jeg da bare har planlagt slik at jeg har alle ingrediensene i hus. Imidlertid har denne retten absolutt godt av litt tid på komfyren også - den blir altså bedre desto lenger tid man har til rådighet.

Dette trenger du
1 løk
2 gulrøtter
3 hvitløksfedd
Fersk chili
Rød paprika
600 gram karbonadedeig
200 gram røde bønner
1,5-2 bokser tomater
Spisskummin, salt, pepper, chilipulver
Olje til steking

Slik gjør du
Hakk løk og gulrøtter og fres det mykt i en gryte. Tilsett knust og hakket hvitløk, hakket chili og paprika. Stek kjøttet i en stekepanne og krydre. Pass på at pannen er skikkelig varm, slik at kjøttet blir stekt og ikke kokt. Bland alt sammen i gryten når kjøttet er ferdigstekt og tilsett bønner og tomater. Ha litt vann i tomatboksene og kok ut pannen. Smak eventuelt til med ekstra krydder og la det syde i minst et kvarter, gjerne lenger. Jo lenger det får godgjøre seg på komfyren, desto mer smak vil utvikle seg. 

Tips! Karbonadedeigen kan gjerne skiftes ut med kyllingkjøtt. Da kjøper jeg hel kylling og skjærer bryststykkene i små biter og bruker det som utgangspunkt.

Server med salat og eventuelt ris eller brød. Smaker supert dersom man ønsker en variasjon på fredagstacoen, men fremdeles har lyst på mat med mexikansk vri.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.