torsdag 31. mai 2012

Fiskekaker med asiatisk vri

Jeg skrev om hjemmelagde fiskekaker for ikke så lenge siden. Om man bruker fantasien ørlite, er det lett å variere over disse. Her har jeg laget fiskekaker med asiatisk vri, og siden jeg har falt litt for det vietnamesiske kjøkken, var dette et forsøk på å gjenskape de rene og ferske smakene man får der. Om jeg har lykkes, vet jeg ikke. Helt uavhengig geografi smakte de iallefall veldig godt!Dette trenger du
Til fiskekakene:

500 gram fiskefilet uten skinn og ben
1 spiseskje potetmel
1 egg
2 dl melk og fløte (Tilsammen 2 dl, altså en blanding. Blandingsforholdet bestemmer du, jeg bruker 1 dl av hver.)
1/2 - 1 ts salt
Pepper og muskatnøtt etter smak
Et par stilker finhakket vårløk eller tilsvarende mengde gressløk
Chili etter smak
Fersk koriander

Til nudlene:

Nudler
Bønnespirer
Vårløk
Små asparges
Søt paprika
Sukkererter
Lime
Fersk koriander, mynte, sitronmelisse
Fiskesaus

Slik gjør du
Fisken må være fersk og den må også være iskald. Skjær fisken i biter og ha den i en kjøkkenmaskin med kniver sammen med salt. Kjør det sammen i 15- 20 sekunder. Tilsett resten av ingrediensene og kjør videre til alt er godt blandet. Formes i hendene og stekes på panne på begge sider til de er gjennomstekt og gylne på utsiden. Man kan også steke kakene raskt i panne, legge dem på stekebrett og deretter steke dem i ovnen i ca ti minutter på rundt 200 grader.

Skjær alle grønnsakene som skal være med i nuddelblandingen i tynne strimler. Kok nudlene. Bland nudler og grønnsaker og fres raskt i en varm panne eller wok. Tilsett litt fiskesaus og legg alt på en tallerken med en fiskekake på toppen. Serveres med fersk koriander, stironmelisse, mynte og et par limebåter.


5 kommentarer:

 1. Et lekkert og fristende måltid :)

  SvarSlett
 2. Herlige oppskrifter du har, riktig så vellykket de jeg har prøvd.
  Har en matblogg selv som heter "Ganske enkelt". Ser du har henvisninger i oppskriftene dine med "blå skrift", jeg vet ikke hvordan jeg skal få til det samme på min blogg, kan du hjelpe meg med fremgangsmåten?
  Ha en fin dag hilsen Synnøve

  SvarSlett
 3. Dette ser deilig ut! Hjemmelagde fiskekaker er noe av det beste jeg vet, så denne oppskriften skal prøves :D

  SvarSlett
 4. Thanks for sharing, nice post! Post really provice useful information!

  An Thái Sơn chia sẻ trẻ sơ sinh nằm nôi điện có tốt không hay võng điện có tốt không và giải đáp cục điện đưa võng giá bao nhiêu cũng như mua máy đưa võng ở tphcm địa chỉ ở đâu uy tín.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.