tirsdag 5. juni 2012

Spenning i hverdagen

Det er spennende tider, både på kjøkkenet, foran mac'en og utenfor husets fire vegger. Og da tenker jeg ikke på de nye brune og litt sjenerte hønene og den lille sorte og ganske forsiktige kyllingen vi har supplert hønseflokken med.

Nei, her er det rett og slett snakk om spennende ting som skjer også utenfor gjerdene som iherdig voktes av den aldrende boxeren vår.

Jeg har blitt engasjert av Næringssjefen i Dalane i prosjektet "Sjømatbyen Egersund". Først og fremst for å "skape økt bevissthet og interesse for lokal sjømat" som det står skrevet på Næringssjefens nettside. Om du vil lese mer om prosjektet kan du trykke HER.
Sild som skal bli til matjes.
Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på oppgaven, og høyst sannsynlig vil det derfor bli økt fokus på sjømat på bloggen fremover. I disse dager sparkes blant annet matjessesongen igang for alvor. Matjes er en sild som ennå ikke er kjønnsmoden, med et helt spesielt fettinnhold, ganet (fjernet en del av innmaten) og lett saltet. Langs Norges kyst produseres 140 millioner matjessild årlig, men nesten alt selges videre til Nederland. Det er typisk sesongmat, men siden den oppbevares i fryseren, kan den spises hele året. Matjes er en av de produktene vi ønsker større fokus på i løpet av prosjektperioden.

Det kommer derfor garantert mer om matjes på [kjøkkentjeneste] fremover.

Jeg har også avholdt ulike kurs i det siste, og er helt overveldet av de gode tilbakemeldingene jeg har fått. Flere bestillinger ligger allerede inne, både før sommeren og til høsten.

Det var litt om hva jeg driver med for tiden. I tillegg er det mange løse tråder, så livet er betraktelig mer spennende nå enn for bare noen måneder siden. Så snart trådene nøstes opp, kommer det flere oppdateringer.

3 kommentarer:

  1. Gratulere med avholdt kurs, og nytt spennede engasjement om "sjømat Egersund". Gleder meg til dine nye oppskrifter. Aldri hørt om matjes før nå! ;-)

    SvarSlett
  2. Tusen takk, Elin! Det er ikke rart du ikke har hørt om matjes - mange som ikke har det. Men det vil jeg gjerne ha en slutt på - nå må matjes bli kjent for alle! :-) Smaker nydelig også!

    SvarSlett
  3. Så spennende, Ina! Gratulerer!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.