onsdag 6. juni 2012

Kurs på Sabi Sushi

Jeg koste meg på kurs i går. Kombinasjonen sushi, venninnetur til nabobyen og matkurs er virkelig å anbefale.

Bildet er tatt til artikkel i Dalane Tidende i 2011.
Kurset ble avholdt på Sabi på Forus, og vi fikk en grundig teoretisk innføring i hvordan vi lager ris med sushi-su (den karakteristiske sure risen), vi laget maki-ruller - både med tangsiden ut og med rissiden ut - og vi fikk spist oss mer enn mette på det vi hadde laget.

I dyp konsentrasjon over makirullene.
De som har fulgt nøye med på [kjøkkentjeneste] vet at jeg elsker sushi. Første gang jeg spiste sushi var i 1994, på den første daten jeg hadde med han som idag er mannen min. Vi har spist utallige sushimåltider siden, både i Norge og utlandet, men jeg blir aldri lei. Kurset var interessant, selvom jeg følte jeg kunne en del av teknikkene. Uansett er det gøy å lage mat sammen med andre, det er deilig å finne (enda) en anledning til å spise sushi, og det er hyggelig å reise inn til storbyen med en god venninne.

Temaki - noe som absolutt fristet til gjentagelse på eget kjøkken. Crispy nori-tang - NAM! Innbiller meg også at dette er midt i blinken for guttene mine, som stadig vil ha sushi.

HER har jeg tidligere skrevet om maki sushi, HER har jeg skrevet om nigiri sushi, og HER er artikkelen om sushi, Rått parti, som stod på trykk i Dalane Tidende i fjor.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.