onsdag 25. april 2012

Smaken av sommer

Det er noe med lyset om kvelden, den svake lukten av våt sommerasfalt, de konstant skitne fingrene på minstemann i huset, hundene som stadig vil ut i hagen - bare for å sitte i sola og nyte. Noe som forteller meg at det snart er sommer.


Først er det imidlertid mai, en typisk vårmåned, en lunefull tid som like gjerne gir oss plaskregn og ulltrøyevær som solvarme dager. Men ingenting er som mai, når solen skinner, løvet spretter, den eksplosive forandringen som bare våren på Vestlandet kan by på. Våryre lam, hanegal, turer i det grønne, pølser og is til 17. mai.


Da er det snart sommer.


Vil du ikke vente lenger? Vil du ha smaken av sommer allerede? Det er mye man kan lage, men for meg er smaken av limonade en sikker måte å komme til himmelen på. Sommerhimmelen.

Dette trenger du
Lime - antall etter ønske og begjær
Vann
Sukkerlake - som jeg lager av to deler sukker og en del vann


Slik gjør du
Press saften ut av all limen. Bland inn i iskaldt vann og tilsett sukkerlake. Smak til så blandingsforholdet mellom vann, lime og sukker gir deg den rette følelsen av sommer, saltvann og lufttørket sengetøy.

6 kommentarer:

 1. Dette er familiens favoritt:)
  Elsker bildene på bloggen din.

  Klem Liza

  SvarSlett
 2. Sommern kommer i år og. Men ikke enda. Fröken Vår står bak svingen der og tör ikkje heilt kommer frem enda. Men når hun dukker opp blir hun godt mottat.

  Dette med limonade må eg pröve. Har noen limefrukter på kjökkenbenken.

  Klem Synnöve.

  SvarSlett
 3. Nydelige bilder. Flink du.

  SvarSlett
 4. Tusen takk for fine kommentarer! Bildene er tatt på hytta i fjor høst.

  SvarSlett
 5. Fikk skikkelig sommerfølelse av dette innlegget! Nydelige bilder :)

  SvarSlett
 6. For en fin beskrivelse av sommeren, og kjempefine bilder :-)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.