tirsdag 3. april 2012

Chunky chocolate chip cookies

Påskeuka er i gang, og mange har fri disse dagene. Det er uansett skolefri og bare noen dager igjen til helligdagene på slutten av uka. Her brukes litt mer tid enn vanlig på matlaging. Jeg har laget scones til søndagsfrokost til gjestene våre, og kjenner i skrivende stund den deilige duften av lammestek i nesen. Til og med hønene er i påskemodus og legger masse egg i kulda. For her er det kaldt, selvom sola skinner fra skyfri himmel.Chunky chocolate chips cookies med hvit sjokolade gjorde stor lykke i helgen. Bytt gjerne ut den hvite sjokoladen med vanlig, dersom dere heller har lyst på det.

Dette trenger du
300 gram sukker, helst halvparten brunt og halvparten hvitt
150 gram romtemperert smør
2 egg (helst litt små)
300 gram hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
2 gode klyper salt
1 neve valnøtter
1 plate hvit sjokoladeSlik gjør du
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Pisk smør og sukker. Rør sammen eggene og bland dette litt om litt med smøret og sukkeret. Sikt inn mel, bakepulver, vaniljesukker og salt og bland forsktig sammen. Tilsett hakket sjokolade og valnøtter tilslutt. Legg kuler med deig på stekebrettet, gjerne med en iskremskje. Trykk kulene litt flate og stek i 10-12 minutter til kjeksene ser ferdige ut. Avkjøl noen minutter på platen og ha deretter over på rist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.