mandag 3. oktober 2011

Artisjokkpuré til kveldens første rett

Når sant skal sies kjennes alt likt i dag. Selvom alle rundt meg forsøker å overbevise meg om at forty is the new thirty, ønsker jeg meg på ingen måte ti år tilbake i tid. Faktisk snarere tvert i mot. Tre svangerskap på rappen, amming, bleieskift, småbarnsperiode, valpetrening, hyttebygging og en hel rekke andre ting har bidratt til at de siste ti årene seiler inn på den øverste pallen i kåringen av hittil mest slitsomme tiår. Nå ser jeg frem til å høste fruktene av de siste års hardt arbeid.


Men, det er vel ikke akkurat sånn dette virker. Livet går videre i samme tempo enten man er trettini eller førti. Uansett. Det ble en fin kveld på lørdag, med seks retter, tilhørende viner og gode venner. Menyen var for anledningen sammensatt etter litt andre prinsipper enn vanlig når jeg rasker sammen til vennemiddag. Ingenting var overlatt til tilfeldighetene og jeg forsøkte å ha ett ben i Italia da jeg pønsket ut både spise- og drikkemeny.

Som første rett serverte vi nybakt focaccia med bøffelmozzarella, tomatsalat med perletomater, masse basilikum, litt god olivenolje og hvitvinseddik og artisjokkhjertepuré. Prosecco di Valdobbiadene Brut 2010 å drikke til. Oppskriften på puréen har jeg fått av en matvenninne, og det var første gang jeg testet den ut.Dette trenger du til artisjokkhjertepuréen
To glass artisjokkhjerter i olje
2-3 hvitløksfedd
Litt olje
Crème fraîche
Persille
Sitronsaft
Salt og pepper

Slik gjør du
Vask artisjokkhjertene rene for oljen og legg dem på et håndklepapir. Tørk forsiktig av dem. Skjær hvitløksfeddene i skiver og stek dem forsiktig i litt olje. Jeg brukte ovnsbakte hvitløksfedd, og det fungerte også bra. Ha artisjokkhjertene, crème fraiche, hvitløksfeddene, persille og litt sitronsaft fra friske sitroner over i en food processor og kjør det glatt. Smak til med salt og pepper. Serveres som tilbehør til fisk eller lette kjøttretter, til salat eller bare som en aperitiff til ristet landbrød eller fersk focaccia.

Og aller helst med boblende drikke til.

God mandag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.