tirsdag 6. september 2011

Pasta med grønnkål

Det er grønnkålsesong og når man leser om grønnkålens helsebringende egenskaper forstår man at man burde hive seg rundt nå når det er mulig. Den er rik på A- og C-vitaminer, kalsium og fosfor og den inneholder dessuten masse jern. Jeg synes grønnkålen har en relativt fremtredende kålsmak og har ikke helt funnet ut hva jeg skal bruke den til. Helt til jeg gjorde meg til tyv.

Utgangspunktet for denne middagen er nemlig stjålet. Stjålet fra en enormt kunnskapsrik venninne som satt meg på idéen om å kjøre grønnkål glatt i en foodprocessor og tilsette litt av hvert av smaksrike ting. Denne pestoaktige sausen har jeg nå servert til pasta opptil flere ganger, så godt synes jeg det er. En gang med bacon, fordi jeg hadde glemt kyllingen hjemme (og vi var på hytta) og en gang med kylling og noen brystfiléter av krikkand.Dette trenger du
250 gram grønnkål
1 løk
2-3 hvitløk
Fersk timian
2-3 spiseskjeer crème fraîche
2 ansjosfiléter
1 håndfull revet parmesan
1 håndfull revet Gryuère eller annen skarp hvit ost
Salt og pepper etter smak
1 chili

Pasta
Kylling eller bacon eller annet egnet kjøttSlik gjør du
Hakk løk og hvitløk og stek det gyllent i en panne i litt olje. Grønnkålen renses og skylles og legges i kokende vann i noen minutter. Hell av vannet av grønnkålen og la den dampe seg tørr. Ha den i en foodprocessor og kjør den forholdsvis glatt. Tilsett løkblandingen, revet ost og parmesan, ansjosfilétene, timian og crème fraîche. Kjør det sammen og smak til med salt og pepper.

Kok pasta etter anvisning på pakken (eventuelt lag den selv) og gjør istand kjøttet. (Jeg hadde en hel kylling fra Hå som jeg allerede hadde brukt bryststykkene på. Lårene ble stekt i ovn og renset.)

Anrett pasta med litt grønnkålpesto over. Legg litt finhakket chili, fersk timian og kjøtt på toppen. Voilà! Godt og enkelt. Jepp, en klisjé, men i dette tilfellet helt sant.

2 kommentarer:

  1. Så utrolig oppfinnsomt :D Tror jeg må prøve denne!

    SvarSlett
  2. Spørs om ikke grønnkålen i kjøleskapet skal få bli noe a la dette i morgen. Ser veldig godt ut!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.