tirsdag 7. juni 2011

Økologiske kyllingklubber fra Holte gård med sesamfrø

Det kommer noen ekstra blogginnlegg disse dagene, ettersom det er blitt laget en god del mat i løpet de siste dagene. Dessuten har jeg god tid fordi jeg er alene på hytta denne uka.

Her er kyllingklubbene som inngikk i et flereretters måltid på lørdag. Komplett meny kommer etterhvert.Kyllingklubbene er økologiske og kommer fra Holte Gård. Et genialt produkt, siden det antakeligvis blir mange slike til overs når alle kyllingbrystene pakkes og selges separat. Jeg blir dessuten varm om hjertet når jeg leser at Holte Gård har eget slakteri. Dette fører til langt bedre dyrevelferd enn den gjengse Priorkylling får oppleve. At det også fører til bedre kvalitet på kjøttet, blir egentlig bare en bonus for meg.

Dette trenger du
Kyllingklubber
Sesamfrø
Salt og pepper
Olivenolje

Slik gjør du
Legg kyllingklubbene utover i en ildfast form som er smurt med litt olje. Strø over sesamfrø, og pepre og salte. Stek i ovn på 180-200 grader i omtrent 20 minutter.

7 kommentarer:

 1. du har en flott blogglig! Følger daglig med:) hvor kjøper du kylling fra holte gård i rogaland??
  Lisbeth, Stavanger

  SvarSlett
 2. Takk, Lisbeth. :) Jeg har handlet kylling fra Holte gård i Kristiansand og Kragerø i det siste. Hvor man får det i Rogaland vet jeg dessverre ikke.

  SvarSlett
 3. Jeg oppdaget kyllingkubber i butikken forleden jeg også - fantastisk produkt!!
  Ser kjempegodt ut med sesamfrø!

  SvarSlett
 4. hei. Hvor i kristiansand har du kjøpt produktene fra Holte gård? På lista deres over kunder var det bare østlands butikker.

  SvarSlett
 5. Hei, jeg fikk tak i Holte Gård-produkter på Ultra på Sørlandssenteret.

  SvarSlett
 6. Tusen takk! da går turen til ultra på sørlandssenteret, sporenstreks :-)

  SvarSlett
 7. Etter et rystende tv-program om kyllingindustrien for en tid tilbake gjorde jeg resørsj. Hadde vel allerede på det tidspunkt kuttet Prior, men Stange trodde jeg på. Det siste spørs. Storindustrien er kommet dit og etter kvalitets dyrehold i mange år.. Holte derimot har jeg virkelig tro på. Kyllingene er kjempegode. Sånn blir bare kjøttet når dyr har det bra og slaktingen etisk.
  I kveld blir det Holte Kyllingklubber på meg. Topp!

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.