onsdag 9. mars 2011

Lilla muffins

Jeg har nettopp plukket med meg en rekke former og glamorøs pynt fra kakepyntbutikken i byen min. Og det bør brukes opp, ikke sant?


Denne gangen ble det muffins med saft av røde appelsiner. Det var friskt og godt. Dessuten er røde appelsiner sesongmat, og det liker man.

Dette trenger du
3 egg
2 dl sukker
8 spiseskjeer nøytral matolje
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Saft og revet skall av en blodappelsin

Glasur:
ca 100 gram Philadelphiaost
ca 100 gram romtemperert smør
ca 300 gram melis
saft av en halv sitron eller lime
Farge, jeg brukte Wilton Violet - geléaktige i konsistensen
Pynt - perlemorkuler fra Wilton

Muffinsformene i lilla med liljetrykk er også fra Wilton

Slik gjør du
Egg og sukker piskes til eggedosis, oljen røres inn. Tørrvarer has i mens man pisker forsiktig. Ha tilslutt appelsinskall og -saft i røren. Formene fylles 2/3 fulle med deig.

Muffinsene stekes i ca 10-15 minutter på 180 grader varmluft. Dette ble til tolv små muffinsformer og jeg brukte både papirformer og fast form.

Glasur:
Like deler med Philadelphiaost og smør, passende mengde melis og litt saft av lime eller sitron. Farge etter humør. Dette piskes godt sammen i kjøkkenmaskinen. Jeg må innrømme at jeg ikke målte opp melis, men prøv dere frem til ønsket konsistens. Pass på at dere ikke bruker for mye sitron- eller limesaft, dette gjør at glasuren blir for løs. Glasuren sprøytes eller smøres på muffinsene når de er helt avkjølt, dette for at ikke glasuren skal smelte. Dryss eventuelt over fargerikt strø eller sølvkuler før glasuren tørker. Serveres med en serviett tilgjengelig.

3 kommentarer:

 1. Lilla muffins!
  I like :-)

  SvarSlett
 2. Kjempestilig, og særlig med de forskjellige mønstrene. Jeg har også kommet litt i muffinsmodus fordi de er så kjekke å ha i fryseren. Om de kommer så langt da... Også holder jeg en knapp på naturlig farge, men det er kanskje ikke så lett å få tak i i Norge.

  SvarSlett
 3. Og selv om ikke slike muffins er fastekost, har de riktig farge for fastetiden: Lilla.

  B

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.