onsdag 23. mars 2011

Bar Olio, DüsseldorfI et nedlagt og slitt fabrikklokale ligger Bar Olio, en upretensiøs restaurant som serverer italiensk mat. Der tar man hverken bordbestilling eller kredittkort, men det skremmer ikke bort gjestene, snarere tvert imot. Her er det stappfullt hver kveld, og man blir som regel plassert i baren før man får lov til å sette seg ved bordet. Maten er imidlertid verdt å vente på.Vi hadde en helaften og en lang lunsj på Bar Olio. Og er det ett sted jeg gjerne reiser tilbake til, så er det dette stedet med slitt og ujålete interiør, hektiske, men behagelige kelnere og råvarer fra himmelen.Bar Olio har en rekke signaturretter, blant annet Spagetti Vongole, Riso Nero - en risotto fargesatt av blekksprut og med crispy grønnsaker og grillet blekksprut til, samt trøffelspagetti.

Bøffelmozarello med tomater og basilikum.Jeg fikk i løpet av de to måltidene smakt meg gjennom Spagetti Vongole, Riso Nero, en himmelsk gnocchi-rett smaksatt med sitron, chili og salvie, rause og nesten bløte stykker med bøffelmozarello og søte tomater, samt crème brûlée.

Spagetti Vongole.Fra barentil bordet.

Riso Nerofra begge sider.Crème brûlée, espresso og grappa til slutt.Om du skal reise til Düsseldorf burde Bar Olio etter mine begreper stå på listen over steder man besøke.

3 kommentarer:

 1. Hei

  Spennende å lese om ditt besøk til Düsseldorf. Jeg bodde der et par år i min "ungdom", og har veldig lyst til å dra tilbake. Da hadde det vært utrolig gøy å få opplevd denne siden av byen også!
  Ikke bare shopping og Altstadt.
  Selv om det også er gøy ;)

  Hilsen Nina

  SvarSlett
 2. Åh... Nå blir du kanskje medlem av spaghetti Vongole-klubben. Kan du bestille hjerteskjell i Egersund?

  SvarSlett
 3. Jeg blir gjerne medlem av Vongole-klubben, Agnete! Jeg hadde håpet at jeg skulle få tak i hjerteskjell i Egersund, mulig jeg kan bestille? Får undersøke hos fiske-pusheren min. :)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.