onsdag 19. januar 2011

Panna cotta med hjemmelaget blåbærgelé

Jeg laget panna cotta med hjemmelaget blåbærgelé i helgen. Panna cotta er en enkel dessert jeg ofte tyr til. Både fordi den er enkel å lage, men også fordi den er lett å plassere i en meny, på grunn av relativt nøytral smak.

Dette trenger du
4-5 plater gelatin
7 1/2 dl fløte
2 1/2 dl sukker
2 vaniljestenger
Evnt. 1-2 dl tyrkisk yoghurt

Slik gjør du
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Skjær opp vaniljestengene på langs og skrap forsiktig ut vaniljefrøene. Kok opp fløte og tilsett sukker og vaniljen. La vannet renne av gelatinplatene og ha disse oppi gryten. Alt blandes sammen. Dersom du ønsker en litt syrlig smak, er det godt å blande oppi litt tyrkisk yoghurt. Tilsett dette også og rør godt.

Ha fløten over i serveringsglass og sett kaldt.

Blåbærgeleén lager man ved å koke opp blåbær, tilsette sukker etter smak og sile av væsken. Bruk først en sikt og en øse og klem ut all væsken, og sil deretter gjennom et filter for å unngå at frøene følger med. Tilsett nok gelatin til at geleén blir stiv. Når panna cottaen er nesten ferdig stivnet, tilsettes blåbærgeleén.

Jeg har også skrevet om panna cotta med bringebærcoulis HER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.