onsdag 12. januar 2011

Enkel fiskesuppe

Fiskesuppe er enkelt og utrolig godt. En Salmalaks som jeg måtte legge i fryseren i forrige uke, litt fiskekraft fra denne karen, samt fransk bourride som jeg har laget tidligere ble inspirasjonen min for noen dager siden. Det ble til en kremet og mild fiskesuppe som ungene forsynte seg godt av.


Dette trenger du
2 fedd hvitløk
1 middels stor løk
1 purre
1 fennikel
3 gulrøtter
4-5 cm appelsinskall
2 laubærblad
Fersk timian eller timiankrydder
Fisk - gjerne ulike sorter
1 liter fiskekraft eller fiskebuljong
Fløte
Persille og gressløk til servering
Nykvernet hvit pepper
Salt
Sitron
Olje til steking
Maizenna til jevning

Slik gjør du
Surr hakket løk, knust og hakket hvitløk, timian, purre i biter, appelsinskall og fennikel skåret i skiver i olje til det er mykt. Tilsett kraft, laurbærblad og gulrøtter i staver. La det koke opp og syde noen minutter. Ha i fisken og la den trekke i enda noen minutter. Fisk opp fisken og legg den på et fat med aluminiumsfolie over så den holder seg varm. Ha i fløten og jevn med maizenna dersom du synes suppen er for tynn. Fisk opp laurbærbladene og appelsinskallet. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Servér med fisken oppi tallerkenen og et dryss med persille og gressløk, gjerne med fersk focaccia og hjemmelaget aïoli.

2 kommentarer:

  1. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt på Lesernes VG som en av dagens anbefalinger.

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.