onsdag 29. desember 2010

Granateple

Jeg ble fristet av en kasse med granatepler i butikken i går. Det har gått i ribbe, pinnekjøtt, sylte, sild og skinkestek de siste dagene - både til frokost, lunsj og middag.

Derfor var det ekstra godt å fylle handlekurven med frukt og grønnsaker da jeg var innom butikken som snarest innimellom utpakking og rydding i går.

Granateple er en frukt på størrelse med en appelsin eller et eple. Den inneholder seks kammere med en mengde kjerner. Det er kjernene man spiser, og de smaker både søtt og syrlig. Derfor egner granateple seg som smakstilsetning i mange forskjellige retter, både middagsretter, salater og desserter.

Dette fant jeg om granateplet på frukt.no:
Granateple ble dyrket allerede i forhistorisk tid og ble ansett av både jøder og egyptere for å være en hellig frukt. Dette fordi frukten angivelig skal inneholde 613 frø som skal tilsvare Det Gamle Testamentes 613 lover. Ofte symboliserte den fruktbarheten.

Av granateplene mine ble det en slags couscous-salat med granatelpe. Utgangspunktet var tabbouleh, som jeg har skrevet om HER, men jeg brukte frisk koriander istedet for mynte. Couscous-salaten ble servert sammen med to smilende dverghønseegg og en grønn salat ved siden av. Friskt etter dager med masse kjøtt på menyen.

Jeg brukte couscous, tomater, agurk, sjalottløk, masse fersk koriander, granateplefrø og litt mørk sesamolje over. Samt sitronsaft i kokevannet til couscousen. Litt salt og pepper etter smak.

Minstemann i huset var imponert over at vi hadde granater i hus, og spurte hvor den skulle eksplodere. I munnen, svarte jeg da. For det er nettopp det den gjør.4 kommentarer:

 1. Granateple er også veldig godt til kylling eller kalkun. Da brukt i sausen.

  SvarSlett
 2. Skal bruke mye mer granateple fra nå av - så godt i salater!!

  Og 1000takk for link!

  SvarSlett
 3. Uten tvil en super frukt jeg absolutt bør kjøpe mer av :)
  Salaten så veldig spennende ut!

  SvarSlett
 4. Så fin blogg du har :) Godt nytt år

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.