fredag 5. november 2010

Hjemmelaget tacokrydder

Jeg har skrevet om hjemmelaget tacokrydder tidligere, i en av [kjøkkentjeneste]-artiklene mine. Jeg synes imidlertid hjemmelaget tacokrydder er et såpass bra tips, at jeg poster oppskriften en gang til. Og siden det er tacodagen i dag, passer det ekstra bra.Dette er et supert og ikke minst lettvint alternativ til det skrekkelige tacokrydderet som man får kjøpt ferdig. Guttene mine er veldig fornøyde og foretrekker dette fremfor ferdigblandingen. Jeg tilsetter krydder på slump, men man kan også lage blandingen ferdig, og oppbevare det i en tett boks. Da vil man alltid ha krydder tilgjengelig.


Slik lager jeg tacokjøtt
Stek en finhakket løk gylden og tilsett et par knuste og hakkede hvitløksfedd sammen med kjøttdeigen. Jeg pleier også blande litt tomatpuré i kjøttet. Tilsett følgende krydder i kjøttblandingen, og eventuelt spe med litt vann dersom den blir for tykk:

Spisskummen (helt essensielt for den karakteristiske ”taco-smaken”)
Paprikakrydder
Tørket oregano
Chilipulver eller eventuelt litt kayenne – som er noe sterkere
Koriander
Salt og pepper etter smak
Litt brunt sukker

Det finnes sikkert flere varianter av denne. Dette er imidlertid min versjon, og siden den ikke inneholder så veldig mange ulike krydder er det også overkommelig når jeg skal lage den til.

Idag er det bursdag hos oss, og det er overhengende fare for at det blir taco til middag. Alt for bursdagsbarnet!

Nå står det forresten også salsa og guacumole på hjemmelaget taco-listen.

3 kommentarer:

 1. Jeg får stadig vekk aha-opplevelser når jeg leser bloggen din. Har igrunnen ikke tenkt på at jeg kan lage tacokrydder selv... Jeg har jo alle krydderne i oppskriften. Jaja, takk igjen for all inspirasjon du gir. Lykke til med bursdagsfeiring og ha en fin helg!

  Kari :-)

  SvarSlett
 2. Det skal garantert prøves ut! :-)

  SvarSlett
 3. Det smaker også godt med litt allehånde i. Tips til neste gang du føler deg vill på kjøkkenet ;)

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.