tirsdag 12. oktober 2010

Lapper med kokosmelk

Jeg synes mat av røre passer fint på hytta. Og siden vi ikke har vaffeljern her, lager jeg ofte lapper. Jeg har for eksempel tidligere i sommer skrevet om eplelapper i [kjøkkentjeneste].
I går testet jeg ut noe jeg har tenkt til å gjøre helt siden jeg leste om kokospannekaker, nemlig lapper med kokosmelk. Røren lager jeg på slump, men utgangspunktet er 3 egg og en boks kokosmelk.

Dette trenger du
3 egg
sukker - ikke så mye siden kokosmelken er søt i seg selv
1 boks kokosmelk
halvparten hvetemel og havregryn til passende lapperørekonsistens
2 ts bakepulver
smør til steking

Slik gjør du
La deigen svelle en halvtimes tid. Stek deretter lapper i passende størrelser i litt smør. De smaker godt av kokos, så syltetøy er egentlig ikke nødvendig. Vi hadde imidlertid litt kirsebærsyltetøy på, og det var ikke feil det heller.

Jeg er forresten veldig glad for at hønene mine har begynt å verpe igjen. "Barsel"perioden er dermed over for denne gang - hvertfall for den ene høna. Så gjenstår det å se om den nesten voksne kyllingen begynner å gale.....eller legge egg.

4 kommentarer:

  1. Mmm, det høres bare kjempegodt ut! Til frokost og kanskje med litte granne sirup på - og en stor kopp kaffe selvfølgelig...:))

    SvarSlett
  2. Dette høres veldig godt ut:)

    SvarSlett
  3. Fikk ikke smakt selv, men tre 11-åringer kjørte i seg 5 hver på 10 minutter. Og stønnet lykkelig etterpå. Verdens beste skussmål!

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.