onsdag 6. oktober 2010

Eplepai

Dette er en veldig god pai som smaker aller best med hjemmelaget vaniljekrem, men den funker fint med kjøpevanilje også.



Dette trenger du
100 gram sukker
100 gram smør
1 eggeplomme
2 spiseskjeer vann
200 gram mel
1 ts bakepulver
3-4-5 epler
Vaniljekrem
1 eggehvite til pensling
Mandelflak og perlesukker



Slik gjør du
Smør og sukker piskes godt sammen. Ha i eggeplommen og vannet litt etter litt sammen med melet og bakepulveret. Trykk ut 2/3 av deigen i en paiform. Ha revne epler over deigen og vaniljekrem over eplene. Jeg pleier å bruke hjemmelaget vaniljekrem fordi jeg synes smaken er veldig mye bedre, men det går fint an å bruke ferdigutgaven også.
Lag gitter av resten av deigen, pensle med eggehviten og strø over perlesukker og mandelflak.
Stek på ca 180 grader i omtrent 30 minutter. Den er ferdig når deigen på toppen har en lett stekt og gylden farge.

4 kommentarer:

  1. vaniljekrem+ epler i en kake - må bare være godt! Super fine bilder du tar!

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. Oja! Dette må smake godt - fine bilder ;-)
    vh lars (spiser, drikker & synser)

    SvarSlett
  4. Hei, i dag kom jeg inn på bloggen din via en annen blogg...det var jeg glad for, du har jo en kjempefin blogg. Her vil jeg kikke inn igjen, legger meg til som følger jeg;-)) Jeg har kokebokdilla og har også nylig startet å blogge. Kikk gjerne inn til meg om du har lyst, legger du igjen en kommentar blir jeg hoppende glad. Hilsen Wilhelmine

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.