tirsdag 5. oktober 2010

Indiskinspirert eple- og potetrett

Jeg har nettopp skrevet en artikkel om epler. Kanskje ikke så originalt, men morsomt å finne frem til litt utradisjonelle oppskrifter med epler på denne tiden. Hos oss har de fleste eplene gått med til å lage epleråsaft, men jeg har holdt unna et par-tre frukt innimellom til andre ting underveis.

Og hvorfor ikke bruke epler til middag? Vi smakssetter mat med friske, søte og syrlige elementer med den største selvfølgelighet, så hvorfor ikke bruke en av de ingrediensene som er både naturlig søte og friske på samme tid?


Denne retten kan brukes som tilleggsrett til kylling eller svin, eller la den inngå som en del av flere småretter på et tapas/koldtbord.

Dette trenger du
1 kg poteter
½ blomkålhode
2 middels store løk
3-4 epler
150 gram kremost
Salt og pepper
2 ts karri (eventuelt mer dersom du vil)

Slik gjør du
Kok skrelte poteter til de er nesten helt møre. Sett også blomkålbuketter til koking. Rens og skjær løken i to på tvers mens potetene koker. Lag deretter tynne skiver av løken og ha i en egen gryte sammen med litt store biter av epleruten skall. Surr dette på middels varme til det blir gyllent. Eplene skal ikke bli helt møre. Bland kremosten og krydderet inn i eple- og løkkompotten. Mos potetene, men la det være en del biter igjen i mosen.

Tilslutt blandes potetene, blomkålen og kompotten lett sammen og serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.