torsdag 23. september 2010

Aprikosmarmelade

Som tilbehør til ost synes jeg søte marmelader smaker utrolig godt. Vi ble invitert til ost og vin forrige lørdag, og i den anledning forsøkte jeg meg på aprikosmarmelade. Etter litt googling prøvde jeg meg rett og slett frem, samt med en fikenmarmelade jeg har testet ut tidligere i tankene. Dette må derfor kunne betegnes som egen oppskrift.Dette trenger du
600 gram tørkede aprikoser
Saft av en halv sitron
Saft av en lime
En halv sitron i små biter
To stjerneanis
En kanelstang
Sukker etter smak (jeg hadde nok et par hundre gram og jeg brukte rårørsukker)
En klunk cognac eller annen brandy
Vann

Slik gjør du
Hakk aprikosene i små biter. Ha dem i en kjele og tilsett alle ingrediensene. Smak til med sukker og tilsett mer vann dersom det blir for tykt. La det koke minst en time - jeg kokte det lenger. Syltetøyet skal være ganske tykt, men aprikosene skal være helt myke og nesten oppløst. I flere oppskrifter stod det at man skulle bløtelegge aprikosene over natten. Dette gjorde altså ikke jeg, men jeg så at koketiden ble betraktelig lenger enn det som var angitt i oppskriftene med bløtlagte aprikoser.

Stjerneanisene og kanelstangen fisket jeg opp før jeg til slutt hadde marmeladen over på helt rent glass.

3 kommentarer:

  1. Jeg elsker også marmelader til ost, så takk for tipset!

    Trine ;)

    SvarSlett
  2. Hei, dette ser godt ut, så jeg vurderer å lage julegaver av dette, men hvor mye marmelade blir det i volum/antall dl av denne oppskrifta?

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.