tirsdag 17. august 2010

Urtesmør

Av den gigantiske kruspersillen og den litt mer beskjedne mynten vi hadde på hytta har jeg laget urtesmør. Hadde det ikke vært for at jeg skulle overlate plantene til seg selv resten av sesongen, skulle jeg ventet litt. Men dette var en fin måte å bruke opp urter man har høstet, synes jeg.


Dette trenger du
Kruspersille
Hvitløk
Mynte
Revet skall av en halv sitron
Godt smørSlik gjør du
Til en pakke med smør (500 gram) hadde jeg en god neve kruspersille, litt mynte, to-tre fedd hvitløk og revet skall av en halv sitron. Jeg bruker Microplane-jern til å rive både sitronskall og hvitløk. Anbefales på det varmeste. Presse bruker jeg aldri lenger, rivjern fungerer veldig fint og er litt mindre styrete.

Alle ingrediensene has i en foodprocessor, og kjøres glatt. Jeg vasket og renset kruspersillen først, så det var bare å ha alt i bollen og trykke på knappen.

Godt til bakt potet eller bare rett på nybakt grovt brød.

1 kommentar:

  1. Utrolig mye godt du lager! Farlig å gå innom denne bloggen. Får lyst på så masse. Ikke bra nå rett før Rhodostur! Du er når som helst velkommen til meg for å lære meg et par triks og to på kjøkkenet! ;)

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.