onsdag 4. mai 2016

Veldig enkel fiskesuppe med poteter

Suppe er enkel og god middag. Og når den i tillegg er sunn og rask å lage, er det ingen grunn til å bruke halvfabrikata fra pose eller glass. De som mener suppe ikke er middag kan ta seg en bolle - eller et rundstykke eller brødskive ved siden av. Dessuten er det om å gjøre å ha så mange godsaker i suppa at man blir skikkelig mett - og det er det i denne.


Dette trenger du 
2 fedd hvitløk
1 middels stor løk
1 purre
3 gulrøtter
4-5 poteter
Olje til steking
Fersk timian eller timiankrydder
Torsk
1,5 liter fiskekraft eller fiskebuljong
Fløte eller créme fraiche
Evt. persille og gressløk til servering
Nykvernet hvit pepper
Salt
Maizenna til jevning

Slik gjør du 
Surr hakket løk, knust og hakket hvitløk og timian i olje til det er mykt. Tilsett kraft, poteter i skiver og gulrøtter i staver. La det koke opp og syde noen minutter. Ha i fløten og jevn med maizenna dersom du synes suppen er for tynn. Ha i fisken rett før potetene er ferdige og la den trekke i enda noen minutter. Smak til med salt og pepper. Server med brød eller rundstykker og et dryss med persille og gressløk på toppen av fisken.

2 kommentarer:

  1. Hvor mye fløte/créme fraiche?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har med vilje ikke oppgitt noe konkret mengdemål på fløte og CF fordi jeg synes det er greit å bruke det man ønsker selv. Noen liker kraftig suppe, andre synes det er greit med en litt lettere variant. Begynn med en halv boks CF eller tilsvarende fløte og smak deg frem, så får du akkurat så mye som du ønsker. :-)

      Slett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.