mandag 1. februar 2016

Ovnsbakt torsk med mandeldekke

Mange synes torsk er kjedelige greier. Det er imidlertid enkelt å sprite opp den anvendelige fisken som er i sesong i disse dager. Den passer godt å parre med andre karakteristiske smaker, denne gangen har den fått følge av mandler, persille og hvitløk. Servert med sitron ved siden av, blir det et yummi måltid. Torsk til folket!


Dette trenger du
800 gram torskefilet
Salt og pepper
1-2 dl mandler
Persille
1 fedd hvitløk
Sitron til servering

Slik gjør du
Legg torskefiletene i en ildfast form. Ha gjerne litt olje i bunnen av formen så fisken ikke setter seg fast når den ovnsbakes. Salte og pepre stykkene godt. Ha mandlene, persille og hvitløk i en foodprocessor eller en urtehakker til stavmikseren. Du kan også hakke alt for hånd. Hakk til det blir en godt blandet masse. Fordel massen utover fiskestykkene og sett formen i ovnen på ca 180 grader. Bak til fisken er ferdig, omtrent 10 minutter. Pass på at fisken ikke blir overstekt. 
Serveres gjerne med en byggryns-, quinoa- eller couscoussalat. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.