tirsdag 29. desember 2015

Restelapskaus på pinnekjøtt

Det er sikkert mange som har rester etter pinnekjøttmiddag nå i julen. Jeg renser alltid kjøttet med en gang måltidet er over, så har jeg masse godt kjøtt som kan brukes på ulike måter. En sikker vinner her i huset - med så mange pinnekjøttentusiaster - er lapskaus med pinnekjøtt. Er man heldig har man ekstra poteter også. Om du lager pinnekjøttet på denne måten - øldampet med potetrist - så kan også potetene brukes. 


Dette trenger du
Kålrabi
Gulrøtter
Løk
Purre
Vann og buljonterning
Potetrester eller ukokte poteter
Rester etter pinnekjøtt
Fersk timian
Pepper
Persille, sennep og løkkompott til servering

Slik gjør du
Poteter, gulrøtter og kålrabi skjæres i forholdsvis store biter og kokes i så lite vann som mulig. Tilsett også buljongterningen og la det koke med. Om du også har rester av poteter som er ferdigkokt, sparer du disse til slutt. Når det nesten er ferdigkokt has det rensede kjøttet i gryten sammen med nykvernet pepper, masse hakket fersk timian, rosmarin og en løk i biter. Deretter skal det småkoke litt for at smakene skal "gå seg sammen". Pinnekjøttet setter skikkelig smak på lapskausen, og gjør det salt nok.

Denne løkkompotten samt litt god sennep smaker godt til. Og selvsagt et lite dryss persille til servering. 

2 kommentarer:

  1. Takk, takk! Her var mye godt. Dette skal prøves. Fortsatt riktig god romjul fra Birte

    SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.