onsdag 25. november 2015

Sjokoladebiscotti med appelsin, mandler og tranebær

                                                                                                           /sponset innlegg/

Dette blir mitt første bidrag i årets julebakst. Med sitt rustikke utseende er biscotti en type kjeks eller småkake som passer meg utmerket å lage. Jeg er hverken særlig kreativ på kakefronten eller spesielt flink med dekorering, så disse kjeksene som bare skjæres i form, er ypperlige. Denne med sjokolade, appelsin og tranebær passer dessuten supert til jul. Prøv gjerne med hvit sjokolade, mandler og sitron også.

Dette trenger du
3 egg
200 gram økologisk sukker
1 vaniljestang
1 appelsin
Klunk konkjakk
150 gram økologiske mandler
75 gram økologiske tranebær
ca 350 gram økologisk hvetemel, eventuelt litt mer avhengig av hvor stor appelsin og klunk med konjakk...
1 klype salt
1 1/2 teskje bakepulver
4 spiseskjeer bakekakao

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 150 grader (140 grader varmluft). Egg og sukker piskes til eggedosis. Bland inn saft og finrevet skall av appelsinen, frøene fra vaniljestangen, konjakk, grovt hakkede mandler og hakkede tranebær. Sikt deretter mel, kakaopulver, bakepulver og salt i deigen og vend inn. Hvelv deigen ut på en melstrødd plate og form den til tre pølser, ca 7,5 cm tykke og 12,5 cm lange. De skal legges på bakepapirkledd stekebrett med god avstand. Stek kakene i 30-35 minutter, til de har hevet noe og er gyllenbrune. Ta dem deretter ut av ovnen og la kakene avkjøle seg litt. Skru ovnen ned til 130 grader (120 grader varmluft). Skjær pølsene i tynne skiver (omtrent en cm) med en skarp kniv. Legg dem tilbake på stekeplaten med snittflaten ned. Stek kjeksene i ytterligere 20-25 minutter, eventuelt litt mer, til de er tørre. Vend dem etter halve steketiden. 

Avkjøles før de nytes, men teen de dyppes i bør være varm.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.