søndag 22. november 2015

Eplekake med ostefyll

En av mine guilty pleasures er å surfe på en nettside som heter Tasty. Her finnes mange små filmsnutter med både morsom, idiotisk og veldig, veldig amerikansk mat. Nutellafaktoren er dermed ganske høy. Imidlertid fikk jeg et tips forleden dag, med ostemasse i midten av en vanlig formkake. Så er er min versjon - formeplekake med Snøfriskmasse i midten.Dette trenger du
2 store egg
2 dl sukker
En halv boks crème fraîche
2 spiseskjeer solsikkeolje, eventuelt annen nøytral olje
2 spisekjeer lønnesirup, agavasirup eller honning (kan droppes)
3 middels store epler
1 ts kanel
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker, gjerne hjemmelaget vaniljesukker

Fyll:
125 gram Snøfrisk (1 boks)
1/2 egg
1/2 dl melis

Pynt:
Mandelskiver
Kokosblomstsukker, demerarasukker eller perlesukker

Slik gjør du
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft og dekk en brødform med bakepapir. Visp egg og sukker til lys og luftig eggedosis. Bland forsiktig inn to revne epler, crème fraîche, olje og sirup. Sikt mel, bakepulver, vaniljesukker og kanel over blandingen og vend det sammen. Pisk sammen kremost, egg og melis. (Pisk først egget godt sammen, men bruk bare halvparten. Resten lager du omelett med...) Fordel 2/3 av røren i brødformen, og spre deretter ostemassen utover. Ha over resten av røren. Trykk eplebiter fra ett eple lett ned i deigen. Dryss over mandelskiver og litt kokosblomstsukker. Stek i midten av ovnen omtrent 45-50 minutter. Prøv dere frem med en skarp kniv eller en kakepinne i midten av kaken for å se om den er ferdig før den tas ut av ovnen. Heis kaken ut av brødformen og avkjøl på rist.

Serveres med is, krem eller litt pisket crème fraîche.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.