torsdag 5. november 2015

Club sandwich Norwegian style

Dette ble middag hos oss for en stund siden. Vi hadde fått en ladning med elg, og plukket ut dette stykket, som viste seg å være ekstremt mørt og fint. Fordelen med jakt er selvagt at man får tilgang til masse kjøtt, ulempen er at man ikke alltid vet hva slags behandling kjøttet har fått, eller hva slags kvalitet det faktisk holder. Denne var imidlertid av helt fantastisk kvalitet, det så vi allerede før nedfrysing. Så da ble det stekt kort på panne, skåret i tynne skiver og brukt på "ei skjeva". Det går også fint an å bruke annet vilt eller storfekjøtt og fremdeles få følelsen av "Norwegian club".


Dette trenger du
Elgkjøtt eller annet kjøtt
Eltefritt brød eller landbrød
Kantareller
Bacon
Løk
Timian
Salat
Tomatpesto, ferdig eller hjemmelaget
Rød løk og agurk til servering

Tyttebærkrem:
Creme fraiche
Tyttebær
Litt sukker
Salt og pepper

Slik gjør du
Stek kjøttstykket kort i panne som du pleier. Legg tilside for hvile. Skjær løk og bacon i biter og stek sammen med rensede kantareller i panne med litt smør og fersk, hakket timian. Smør pesto på skivene med landbrød og legg på et salatblad. Ha bacon- og kantarellblandingen på salaten og tynne skiver med kjøttet på toppen. Server med skiver med agurk og rød løk, samt noen stilker fersk timian. Rør sammen crème fraiche, tyttebær, litt sukker og smak til med salt og pepper og server dette ved siden av sandwichen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.