søndag 4. oktober 2015

Ukens utvalgte i oktober

Hos oss er det høstferie denne uka, så i Ukens utvalgte finner du litt mer kosemat denne gangen. Et brød til lange morgener, kake og gryterett. Jeg linker også til innlegget om gammeldags eplepressing, da det kanskje er tid til å gjøre litt ekstra ut av eplene i hagen? I år har vi dessverre ikke fått noen epler, men vi har heldigvis igjen masse fra i fjor i fryseren. Jeg har også registreret at de deilige knalloransje hokkaidogresskarene har kommet i butikken. Løp og kjøp! 


Aller først - høstferie er tid for baking. Og hva passer ikke bedre enn kake du kan bruke norske grønnsaker i? Gulrotkake i tre versjoner

Eltefritt havrebrød lages raskt og smaker godt enten det er høstferie eller det er tilbake på skole og jobb. Gresskarene er i butikken igjen, og de er ikke bare fine å se på, de smaker godt også. Gresskarsuppe med Snøfrisk


Gryteretter passer fint om høsten. Her er en av mine favoritter, coq au vin. Jeg har et litt romantisk og morsomt minne om denne retten, om du trykker deg inn på innlegget kan du lese mer om første gang jeg spiste det. Eplepressing er en hyggelig og ikke minst nyttig høstsyssel. Om du ikke har tilgang til eplepresse (kanskje det er mulig å låne en?) så finner du oppskrift på eplesaft som det går an å lage uten eplepresseutstyr. Smaker også kjempegodt og bevarer absolutt alle eplene i hagen etter at du har brukt det du skal til eplekake og er lei av å lage eplesyltetøy. Supertips


Fin uke til alle, enten du har ferie eller ikke!

1 kommentar:

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.