onsdag 2. september 2015

Scones med ost og urter

Scones egner seg ypperlig som bakst til frokost dersom du har glemt å kjøpe brød eller har for lite tid til å bake med gjær. Her er versjonen med ost og urter. Kanskje det kan være noe til helgen? Har du lyst på den søte varianten, har jeg skrevet om det HER. Disse egner seg som tilbehør til lunsj eller middag, og passer supert til salat, supper eller gryteretter som en variasjon til nybakt gjærbakst, særlig dersom du har litt knapt med tid.


Dette trenger du 
3-4 dl mel 
1-2 dl havregryn (tilsammen 5 dl)
50 gram romtemperert smør 
1 egg og melk til det blir tilsammen 2 dl væske 
3 teskjeer bakepulver 
1 klype salt 
Urter etter smak, jeg brukte salvie, timian og oregano
100 gram revet ost


Slik gjør du
Bland sammen det tørre. Ha ost, urter og smør i en foodprocessor og kjør det til det er helt smuldrete. Rør blandingen sammen med det tørre. Eventuelt smuldre smøret sammen med det tørre og bland inn revet ost og finhakkede urter. Ha et egg i et målebeger og fyll opp med melk til det utgjør tilsammen 2 dl. Visp sammen egg og melk. Tilsett væsken og rør raskt sammen med resten av deigen. Legg deigen på bakepapir på stekebrett med isskje og trykk de litt flate, eller bruk muffinsformer i et muffinsbrett. Stekes omtrent 10-15 minutter på 200-210 grader varmluft, eller til de ser gyldne og ferdige ut. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.