mandag 31. august 2015

Lasagne

Lasagne er skikkelig kosemat, og krever kanskje litt planlegging dersom man skal servere det en vanlig travel ettermiddag. Jeg kjøper alltid lasagneplater som ikke trenger å forhåndskoke, og da er litt av jobben gjort enklere. Om det ikke er nødvendig å diske opp med middag på et kvarter, som skal spises raskt mellom diverse treninger, anbefales dette også som en helt vanlig mandags middag. Og lager man en stor porsjon, så har man raskt middag to dager på rad.


Oppskriften er nok til én stor form eller to små.

Dette trenger du
Lasagneplater

Ostesaus
2-3 spiseskjeer smør
3-4 spiseskjeer hvetemel
8 dl melk
150 gram hvitost
1/2 ts muskatnøtt
Salt og pepper

Kjøttsaus
1 gul løk
2-3 fedd hvitløk
600 gram karbonadedeig eller kjøttdeig
1 boks tomater
2 spiseskjeer tomatpuré eller tomatpesto
Ferske urter som oregano, timian eller rosmarin eller tørket versjon
Salt og pepper

Ost til toppen

Slik gjør du
Start med kjøttsausen, slik at den kan stå å putre på komfyren mens du lager resten etterpå. Stek hakket løk og hvitløk gyldent og mykt i litt olje i en panne. Legg tilside. Stek karbonadedeigen på forholdsvis sterk varme. Bland etterhvert inn løken og ha i tomater og tomatpuré. Smak til med litt urter eller krydder, samt salt og pepper, og la det syde så lenge som mulig mens du lager saus og gjør klart resten. Lag hvit saus ved å smelte smør, vispe inn hvetemel og spe på med melk under kraftig omrøring. Sausen skal tykne, men den må også småkoke lenge nok til at melsmaken forsvinner. Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper. Ha i osten og bland godt. Så er det på tide å legge i formen. Start med et lag med ostesaus, deretter lasagneplater og kjøtt, og deretter vekselvis saus, plater og kjøtt til du har fylt opp formen. Dryss over et godt lag med ost på toppen og stek i ovnen på 200 grader i ca 40 minutter. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.