tirsdag 13. januar 2015

Økologisk hjemmelaget nøtte- og sjokoladepålegg

                                                                                                            /sponset innlegg/

Det er fristende å skrive at dette sjokopålegget er sunt, siden det ikke inneholder sukker. Imidlertid er jeg ganske lei av at "sunt og enkelt" brukes på kreti og pleti bare fordi det ikke inneholder hvitt sukker. Sannheten er jo tross alt at vi kan spise det meste, om det så skulle være en sjelden gang, så lenge det inngår i et ellers balansert kosthold som inneholder tilstrekkelig av det vi trenger og minst mulig av det vi ikke trenger. Likevel, jeg velger å tro at dette er bedre for kroppen enn nutella eller nugatti, siden det bare består av naturlige råvarer, det er ikke tilsatt palmeolje, og man har kontroll over saltmengden. Dessuten er det heløkologisk. Om du ønsker å bytte ut noen av produktene med konvensjonelle råvarer, er det ingenting i veien for det. For øvrig er dette en ypperlig greie å lage dersom du vil bruke opp rester etter julens nøtte-, fiken- eller daddelbonanza.Og trenger jeg å nevne at gutta i huset digger dette pålegget?

Dette trenger du
150 gram økologiske hasselnøtter
50 gram økologiske valnøtter
150 gram økologiske dadler uten steiner
150 gram økologiske fiken
150 gram mørk sjokolade, gjerne økologisk
0,5 dl økologisk
kokosolje
150 gram smør, gjerne økologisk
ca 1 dl fløte, gjerne økologisk
1 ts økologisk vaniljesukker

Slik gjør du
Start med å riste hasselnøttene i en tørr panne på middels varme. De er ferdige når det begynner å dufte varme hasselnøtter. Sett pannen tilside for avkjøling av nøttene. Fjern steinene fra dadlene og legg dem i en gryte med litt vann sammen med fiknene. De skal deretter kokes møre, dette tar et par minutter. Om du vil kan du fjerne skallet på nøttene ved å gni dem i hendene eller riste dem i en boks med lokk. Smelt smør og ha i sjokoladen slik at den smelter. Bland inn kokosoljen. Ha nøtter, fiken og dadler i en food processor og kjør det glatt. Tilsett fløte  og vaniljesukker og fortsett kjøringen til det blir en fin masse. Bland også inn sjokolade- og smørblandingen. Ha sjokoladepålegget over på glass og oppbevar i kjøleskapet.

Dette innlegget er skrevet som ledd i et samarbeid med Helios.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.