onsdag 21. mai 2014

Med Matmerk til Normandie

Kulturlandskapet i Normandie lyser av friske grønnfarger og epletrærne er i full blomst. Mellom trær og tradisjonelle landsbyhus i bindeverk beiter normanniske melkekyr – de som delvis kan ta æren for de gode franske ostene vi blir tilbudt gjennom hele oppholdet i Nord-Frankrike. For franskmenn spiser ost, fra morgen til kveld, særlig den lokalt produserte.


Matmerk er en uavhengig stiftelse med formål å styrke konkurranseevnen til norsk matproduksjon. Dette gjøres gjennom arbeid med kvalitetsstyring og kompetanseutvikling i norsk matproduksjon. Matmerk har ansvar for en rekke merkeordninger, herunder Beskyttede betegnelser på bakgrunn av opprinnelse, geografi eller unik smak. Og hva er så koblingen mellom Matmerk og beitende kuer i Normandie?


Norge og Matmerk var invitert som æresgjester til 20-års jubileet for matfestivalen Les Rencontres de Cambremer i Normandie 3. og 4. mai. Der var Norge tilstede med utvalgte produkter som Gamalost frå Vik, sider fra Hardanger, tørrfisk fra Lofoten, kurv fra Valdres, fenalår fra Norge og skjenning. Blant franske tilbydere av cider, Calvados, Pommeau de Normandie og ostene Livarot, Camembert, Pont-L’evêche og Neufchatel kunne man i den lille festivalbyen med 1200 innbyggere, finne norsk mat fra stolte produsenter.


Og franske ganer lot seg imponere av både norsk ost, cider og fenalår! Det ble lange dager på stand, men innimellom servering av norske spesialiteter og samtaler med nysgjerrige franske festivalgjengere, ble det tid for besøk på et gårdsmeieri, ciderkonkurranse og middag på et Calvadosdestilleri.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.