onsdag 29. januar 2014

Vintersalat med kål og appelsin

Uten sol på himmelen får vi jakte andre steder etter runde, gule objekter som gir oss glede i livet. For eksempel i fruktdisken. Det er sesong for appelsiner og andre sitrusfrukter, og de gir oss ikke bare fest i munnen, men også et høyt innhold C-vitaminer og en betydelig mengde mineraler. Ingen grunn til å gå forbi appelsinene i disse dager, med andre ord.


Jeg elsker å blande frukt inn i middagsrettene, enten det er sammen med grønnsaker, i sausen eller som marinade eller dressing. Her er en variant av en evig slager hos oss, og som vanlig gjelder regelen "jo mer dilldall, jo bedre". Altså, masse koriander, masse appelsin, masse valnøtter. Passer godt til både kjøtt og fisk. Eller kanskje bare sammen med en omelett.

Dette trenger du
Hvit kål
Appelsin
Rød løk
Paprika
Valnøtter
Fersk koriander

Slik gjør du 
Finsnitt kålen og del på tvers, slik at bitene ikke blir for store. Skjær ut filetene av appelsinen. Rens det du har av grønnsaker. Legg kål først i en bolle og ha deretter resten på toppenn. Urter øverst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.