torsdag 15. november 2012

Ostekake med oreobunn

Av og til må jeg bare innrømme det. Jeg lar meg presse.


Jeg lar meg presse av de som har evne til å fremsette de mest bedende øynene. Denne gangen var det ostekake som ble etterspurt, og det var ikke hvilken som helst ostekake. Det var ostekake med oreokjeksbunn. Ostekaken fikk appelsingelélokk - fremdeles etter ønske fra de bedende øynene. Om du heller har lyst på nøytral bunn, finner du oppskrift HER.


Dette trenger du
Til bunnen:
Ca 150 gram digestive kjeks
Ca 150 gram oreokjeks
100 gram smør

Til fyllet:
1 pakke sitrongelé tilberedt med halv mengde vann
1 liten kartong kremfløte (3,3 dl)
1 boks seterrømme
200 gram kremost
75 gram melis

Til toppen:
1 boks appelsingelé tilberedt med halv mengde vann
1 boks mandarinbåter


Slik gjør du
Oppskriften passer til en 22 cm stor springform. Legg bakepapir i bunnen av formen slik at det blir enkelt å få kaken over på et fat. Kjør kjeksene i en foodprocessor, til det bare er smuler igjen. Ha kjekssmulene over i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med kjekssmulene. Trykk blandingen i bunnen av formen og sett den i kjøleskapet. Kok opp halvparten av vannmengden angitt på gelépakken og bland ut gelépulveret. La det avkjøle under omrøring. Pisk fløten til krem. Tilsett melis, rømme og kremost og pisk det sammen til det er en helt utblandet og stiv masse. Ha i geléblandingen til slutt og visp godt sammen. Hell fyllet over kjeksbunnen og fordel jevnt utover. Sett formen i kjøleskapet og la det stivne. Den kan gjerne lages dagen før den skal spises. Toppen lages ved å legge mandarinbåtene i ønsket mønster på toppen og helle geléblanding forsiktig over. Pensle gjerne det første laget, slik at mandarinbåtene ikke begynner å seile utover. Settes kaldt til geléen er stiv. Skjær med en skarp kniv langs kanten for å løsne formen. Vipp bakepapiret forsiktig av idet man legger kaken over på et fat. Man kan gjerne være to når man gjør det, og husk at øvelse gjør mester. Det finnes også fine former som er særlig egnet til dette bruk hvor man bare kan løsne springformen og bruke bunnen som fat.

20 kommentarer:

 1. Hei, Ina!

  Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

  Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no

  Hilsen Magne i VG

  SvarSlett
 2. Det så skikkelig godt ut! Skal lett prøve det ut en dag :)

  SvarSlett
 3. Hva er en 'boks' kremfløte?

  SvarSlett
 4. Mente selvsagt en liten kartong kremfløte - skal endre i teksten. :-)

  SvarSlett
 5. Denne skal jeg prøve...høres kjempegod ut.
  Når jeg lager ostekake som ikke skal i ovnen, så bruker jeg springformen rett på kakefatet...uten bakepapir ..så er det bare å fjerne springformen når den er stivnet ;-)

  SvarSlett
 6. åå, dette så fantastisk godt ut!

  SvarSlett
 7. Ser veldig godt ut. Takk for oppskriten

  Fra
  Jessica :)

  SvarSlett
 8. Deilig kake, som jeg må se å få laget til helgen når jeg har bedre tid:) Ha en videre fin dag da,)

  SvarSlett
 9. Hei
  hva mener du med 1 boks appelsingele?

  SvarSlett
 10. @Anonym: 1 stk. boks gelépulver som tilberedes med halv mengde vann.

  SvarSlett
 11. Det er kjeks uten fyll. Se etter kjeks hvor det står Digestive på pakken. :)

  SvarSlett
 12. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 13. Here, we will discuss cheesecake which is a sweet dessert consisting of one or more layers. I will also tell you that the main, and thickest layer, consists of a mixture of soft, fresh cheese, eggs, and sugar. You know if there is a bottom layer, it often consists of a crust or base made from crushed cookies, Graham crackers, pastry. I hope, you will understand it. Assignment writing services.

  SvarSlett
 14. Cyberbullying is defined as ways to use the Internet to embarrass or hurt another person. Cyber bullying essay outline covers all aspects that you need to know.

  SvarSlett
 15. There are many good reasons why people seek help with writing custom essays. They aren’t merely being lazy or attempting to shirk their coursework. Look for more information in prime essays

  SvarSlett
 16. Wow, this is an amazing dessert, I love cheesecakes, but I haven't tried it with oreo yet. I will definitely cook it after I write reaction essay topics and leave a review.

  SvarSlett

[kjøkkentjeneste] setter veldig pris på konstruktive tilbakemeldinger, og gjerne resultat av oppskriftene jeg har lagt ut.