Sider

onsdag 8. august 2012

Sukkerfrie vafler

At jeg ikke har tenkt på det tidligere! Det går fint an å lage vafler helt uten sukker - også uten bruk av en av de mer eller mindre sunne sukkererstatningene som finnes på markedet. Det går ikke bare fint, det smaker veldig godt. Som regel har man syltetøy, rørte bær eller annet på vaflene, og da trenger man strengt tatt ikke sukker i vaflene i tillegg.


For noen dager siden høljet det ned her på øya. Vi var antakeligvis ikke de eneste som laget vafler, jeg kom ikke lenger enn til nabohytta på den daglige sykkelturen min før jeg kjente lukten av nystekte vafler bre seg. Vafler og regn hører tydeligvis sammen, hvertfall i min verden. Og naboens, da.

Oppskriften kommer fra den som laget vaflene hos oss denne dagen, en annen hyttenabo. Koselig med hjelp på kjøkkenet, takk for lånet av vaffeljern og at jeg fikk publisere oppskriften på bloggen! Vannet i oppskriften gjør vaflene sprø.

Tips! Om du trenger å tømme kjøleskapet for rester av kremfløte, crème fraiche, rømme, yoghurt naturell eller lignende, kan dette selvsagt tilsettes. Isåfall justerer man melmengden til passende konsistens.

Dette trenger du
3 egg
7 dl mel
1/2 dl vann
5 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 ts kardemomme
100 gram smør


Slik gjør du
Visp eggene sammen i en bakebolle og bland sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kardemomme i et desilitermål. Tilsett vekselvis vått og tørt under grundig røring. Bland tilslutt inn smeltet smør. La røren svelle i omtrent 30 minutter og stek vafler slik du pleier.

7 kommentarer:

  1. Vafler uten sukker er helt ok det, blir liksom mer mat og mindre kake. Gubben har diabetes, så vi har kun vaniljesukker. Med brunost eller syltetøy blir det akkurat like godt som søte vafler. På en kafe i byen lager de også uten sukker, og kaller de frokostvafler. Syltetøy, ost, egg eller lammerull på.

    SvarSlett
  2. Skikkelig sprø vafler:
    Smelt 100 g smør - avkjøles litt
    Bland sammen 3,5 dl hvetemel,
    2 ts bakepulver
    2 dl vann
    2 dl melk
    og tilsett smøret.
    Røren skal hvile en halv time.
    Knasende gode og enkle!



    SvarSlett
  3. Kjempegode!og sprøe. Ikke plagsomt i det hele tatt at de er uten sukker. Jeg byttet ut et par dl av melet med Fibra fullkorns hvetemel. Det gikk helt fint.

    Lise.

    SvarSlett
  4. Hvor mange porsjoner snakker vi med overnevnte mengder? 😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Ok. Takker!

      Tester ut denne i kveld nå 😉

      Slett
  5. Den var god��Fantastisk��

    SvarSlett
  6. Den var god��Fantastisk��

    SvarSlett

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.